субота, 22. јун 2013.

DRUŽENJE SA GOGOLJEM I KONCERT ZA KRAJ SEZONE

Kraj sezone u Knjaževsko-srpskom teatru
20. jun 2013. godine

Po tradiciji, zvaničan kraj sezone u kragujevačkom Teatru svečano je obeležen na trgu ispred zgrade pozorišta. Na otvorenom, u improvizovanoj scenografiji pred biletarnicom glumac Ivan Vidosavljević izveo je svoju monodramu „Dnevnik jednog ludaka” koju je po Gogoljevom literarnom predlošku režirao njegov kolega Dušan Stanikić. Višestruko nagrađivana monodrama na međunarodnim festivalima u Rumuniji, Bugarskoj i Albaniji, nije ostavila ravnodušnim ni kragujevačke gledaoce pa je sasvim zasluženo za svoje izvođenje Vidosavljević od strane gledalaca dobio aplauze na otvorenoj sceni.
Gromoglasni aplauzi Vidosavljeviću i Gogolju nisu označili kraj te večeri, već, naprotiv, tek početak druženja Kragujevčana sa svojim pozorišnicima. Usledio je koncert „KST benda” (Dragoslav Tanasković Trnda, Ivan Filipović Fića i Vladimir Lazarević Lune) sa gošćom poznatom vokalnom umetnicom Jasminom Numić Perom koji su se brojnim i dobro raspoloženim Kragujevčanima predstavili sjajnim izvođenjem pop, rok i džez standarda.
Lepo vreme, kvalitetno druženje i još bolje raspoloženje na završetku ovogodišnje pozorišne sezone potrajali su do kasno u noć.

Нема коментара:

Постави коментар